TUNESISCHE LEIDERS VAN PADVINDERS KOMEN ACHTER DE WAARHEID
Jongerenbegeleiders krijgen de tools die ze gaan gebruiken om verslaafde jongeren te helpen.
In Tunesië, de enige democratie in de Arabische wereld, heeft drugsgebruik automatisch één jaar gevangenisstraf tot gevolg. Bijna een derde van de mensen in de gevangenissen van dat Afrikaanse land zit daar voor drugsvergrijpen.
Sinds het einde van de Tunesische Revolutie in 2011, schoten de gerapporteerde cijfers over drugsverslaving omhoog naar 70%, en een studie toont aan dat ongeveer de helft van de Tunesische studenten marihuana rookt en alcohol drinkt.
Nidhal Arfaoui, directeur van het project Jeugd Ambassadeurs in de Strijd tegen Drugsgebruik onder Jongeren, is gepassioneerd om daar een eind aan te maken.
Kort na het ontdekken van de Stichting Geen Drugs, Wel Leven, bestelde Arfaoui zijn eigen Feiten over Drugs-onderwijspakket en organiseerde hij een seminar van drie dagen voor 96 leiders van padvinders van de Tunesische Scouts, de nationale padvindersorganisatie.
De leiders van de padvinders werden onthaald op een volledige Feiten over Drugs-presentatie en bestudeerden de educatieve boekjes van het programma, en bereiden zich voor om ze te gebruiken bij hun werk om jonge verslaafden te redden.
Vervolgens nam de groep deel aan discussies en activiteiten om wat ze hadden geleerd te delen en maakten ze plannen over hoe de materialen te gebruiken bij degenen die ze begeleiden.
Arfaoui was tevreden met de resultaten van de training en noemde de Feiten over Drugs-materialen “erg nuttig en effectief”. Hij is van plan dit programma in zijn nationale campagne tegen drugsgebruik te gebruiken.
WE WILLEN echt VAN JE HOREN
Politiekorpsen en wetshandhavers over de hele wereld vinden de Feiten over Drugs een effectieve drugsvoorlichtingstool om drugsgebruik te voorkomen, spijbelen aan te pakken en drugsgerelateerde misdaad
ER MEER BEWUST VAN WORDEN
Dankzij jou en de Stichting Geen Drugs, Wel Leven worden onze studenten zich hoe langer hoe meer bewust van de schadelijke effecten van drugs. Verder komen de kinderen waar we mee te maken hebben uit probleemgezinnen en is de kans om hen voor te lichten over de feiten over drugs en hen op het rechte pad te zetten, waardevol.
BETERE TOOLS, BETERE BESLISSINGEN
Ze nemen nu meer deel aan de lessen en begrijpen waarom drugs slecht voor hen zijn. Ik beveel van harte de literatuur aan die door de Stichting Geen Drugs, Wel Leven wordt verstrekt. Hoe beter de tools zijn om ze te informeren, hoe doordachter de beslissingen die ze kunnen maken en des te beter het voor hun is.
EEN BEHOEFTE AAN DE FEITEN
Ik geef al zeven jaar drugs- en alcoholonderricht op openbare scholen. Ik heb veel kinderen zeer snel verslaafd zien raken aan marihuana en het eindresultaat was chronisch spijbelen met als gevolg dat veel kinderen niet in staat zijn de middelbare school af te maken.
BOEIEND EN INDRINGEND
De video’s van Geen Drugs, Wel Leven zijn boeiend en indringend. Het is een fantastische onderwijshulp alsook een ongelooflijk hulpmiddel voor wetshandhavers. Dit programma promoot gezonde gemeenschappen die vrij zijn van verslaving, misdaad en geweld. Ik ben heel dankbaar voor hun steun en beveel deze organisatie ten zeerste aan.
WE HEBBEN JE HULP NODIG
Steun de Stichting Geen Drugs, Wel Leven en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door jouw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groeperingen en mensen. Jouw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.