PURE PASSIE MOTIVEERT NIGERIAANS ANTI-DRUGS VOORSTANDER OM JONGEREN MET DE FEITEN TE BEREIKEN
Als afgestudeerd elektronisch ingenieur en niet-gouvernementeel organisatie-consulent, was Daniel Chukwudyke al zeker van zijn eigen succes. Hij is blij, nu hij zijn leven eraan gewijd heeft om anderen te helpen.
Toen Daniel Chukwudyke had gezien hoe een vriend uit zijn kinderjaren met zijn studie aan de universiteit moest ophouden ten gevolge van het gebruik van marihuana en een vroegtijdige dood stierf, stelde hij zich als doel om jongeren te helpen. Hij zei dat hij ernaar streefde om hen “maximaal gebruik te laten maken van hun God-gegeven talenten en mogelijkheden zonder de negatieve effecten van drugs”.
Daarna richtte hij het “Initiative for Drug Demand Reduction and Abuse Prevention” op. Toen hij later de Foundation for a Drug-Free World ontdekte, breidde hij zijn programma uit: “De materialen betekenden een enorme hulp omdat ze het niet alleen van mij te horen kregen, maar ze konden ook zelf lezen en de documentaire zien om uiteindelijk te besluiten niet langer drugs te gebruiken”.
Bovendien ontdekte hij ook een wereldwijde “familie” die zijn passie deelde. Toen hij een artikel in een Geen Drugs, Wel Leven-nieuwsbrief las over het wonderbaarlijke werk van Mario Chirinos in Venezuela, schreef hij: “Volgende maand ga ik mijn eigen campagne hier in Port Harcourt in Nigeria opnieuw opstarten en probeer ik het beter te doen dan Mario Chirinos”.
Sinds die tijd is Geen Drugs, Wel Leven een fulltime activiteit voor hem geworden – door op grote schaal boekjes uit te delen, regelmatige radio-uitzendingen, wedstrijden tussen scholen in opstellen en debatten, en presentaties op scholen van de Feiten over Drugs. In slechts twee jaar heeft hij presentaties gegeven aan 143 scholen, is hij bij elk van die scholen met drugsvrije clubs begonnen en heeft hij 7100 leerlingen weten te bereiken. Hij heeft nog eens duizenden mensen bereikt door het uitdelen van boekjes en via de media.
“Toen we één bepaalde wijk bezochten, hebben tijdens onze presentatie ongeveer 50 drugsverslaafden besloten om te stoppen met het roken van marihuana en zijn we contact met ze blijven onderhouden, zodat ze zich niet opnieuw met drugsgebruik zouden inlaten.”
Aangezien sommigen al verdovende middelen gebruiken, gaat hij nog verder dan enkel maar preventie: “Toen we één bepaalde wijk bezochten, hebben tijdens onze presentatie ongeveer 50 drugsverslaafden besloten om te stoppen met het roken van marihuana en zijn we contact met ze blijven onderhouden, zodat ze zich niet opnieuw met drugsgebruik zouden inlaten”.
Daniel is een veel bezochte consulent, zakenman en een motiverend spreker, maar wat hij het meest op prijs stelt is zijn werk betreffende drugspreventie.
“Het is iets waar ik een passie voor heb en dat ik graag doe – in contact treden met jonge mensen zodat ze met behulp van de echte feiten over drugs niet ontsporen. Ik sta te popelen om het glazen plafond te doorbreken dat de samenleving voor Nigerianen heeft neergezet.
Ik geloof echt dat ik een verschil kan maken.”
FEITEN
DE FEITEN OVER DRUGS
Het programma De Feiten over Drugs omvat een verzameling onderwijsmaterialen.
14
BOEKJES
waarin de feiten staan over de meest gebruikte drugs
17
KORTE VIDEO’s
waarmee de meest voorkomende leugens worden ontkracht die dealers aan potentiële gebruikers vertellen
111
MINUTEN
van een documentaire, waarin ex-verslaafden hun verhalen doen
22
TALEN
waarin De Feiten over Drugs materialen beschikbaar zijn.
16
MILJOEN BOEKJES
die alleen al in het afgelopen jaar zijn verspreid
RED JONGE LEVENS
Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.